Täysin uusi, täysin sähköinen: Toyota bZ4X

Uuden Toyota bZ4X -mallin muotoilussa modernin täyssähköauton sulavat linjat yhdistyvät crossoverin varmaan olemukseen. Innovatiivinen, tehokas ja katseet kääntävä Toyota bZ4X -täyssähköauto tarjoaa varmaa suorituskykyä, nelivedon kyvykkyyden ja kilpailukykyisen sähköajokantaman.

Saatavilla erittäin kyvykäs neliveto

Etuvetoinen bZ4X on varustettu erittäin herkästi reagoivalla 150 kW:n sähkömoottorilla. Se tuottaa 204 hevosvoimaa ja 265 Nm:n väännön, jolla auto kiihtyy 0-100 km/h 7,5 sekunnissa. Huippunopeus on rajattu 160 km/h. Saatavilla olevan, erittäin kyvykkään nelivetojärjestelmän ansiosta Toyota bZ4X on kotonaan myös hankalammassa maastossa ja haastavissakin sääolosuhteissa. Nelivetomallin suurin teho on 217,5 hevosvoimaa ja huippuvääntö 336 Nm. Auto kiihtyy 0-100 km/h tuntinopeuteen 6,9 sekunnissa. Toyota bZ4X:n akku on sijoitettu suojaan lattian alle, joka laskee auton painopistettä matalalle tarjoten poikkeuksellisen yhdistelmän voimaa, ketteryyttä ja täsmällistä käsiteltävyyttä.

Kilpailukykyinen sähköajokantama

Toyota bZ4X -malli rakentuu Toyotan pitkälle, lähes 25 vuotta kestäneelle sähköistymisen edelläkävijyyden pohjalle, minkä ansiosta tämä uutuusmalli tarjoaa jopa 416–511 kilometrin* sähköajokantaman yhdellä latauksella. Akuston lataamiseksi on kolme vaihtoehtoa: 150 kW:n DC-pikalatausasemalla 80 % varaustaso on saavutettavissa nopeimmillaan noin 30 minuutissa**, minkä lisäksi voit ladata autoasi kotilatausasemasta tai tilapäisesti tavallisesta pistorasiasta. Kuten kaikki muutkin osat Toyota-autoissa, sähköauton akustot on suunniteltu kestämään - vielä 8 vuoden käytön jälkeen akustot kykenevät saavuttamaan 70 % alkuperäisestä suoritustasosta.

*Sähköajokantama ja sähkönkulutus on mitattu WLTP-standardin mukaisesti kontrolloidussa ympäristössä. Toteutuneet arvot saattavat poiketa mitatusta. Sähköajokantamaan ja sähkönkulutukseen vaikuttavat ajotapa sekä muut tekijät mm. lämpötila, tieolosuhteet, liikenne, ajoneuvon kunto, varustelu, kuorma ja matkustajien määrä.

**Latausteho ja -aika on mitattu kontrolloidussa ympäristössä ja vakiolämpötilassa. Toteutuneet arvot saattavat poiketa mitatusta. Suurin hetkellisesti saavutettava latausteho voi poiketa selvästi keskimääräisestä lataustehosta. Latausteho voi olla merkittävästi tavanomaista matalampi esim. Suomen talviolosuhteissa. Lataustehoon ja -aikaan vaikuttavat mm. käytetty latauspiste, lämpötila, auton käyttö, akuston varaus, lämpötila ja peräkkäisten latausten tiheys.

Älykästä ja turvallista matkantekoa

Nauti edistyksellisistä multimediapalveluista ja älykkäistä liitettävyysominaisuuksista. Toyota Smart Connect, jonka ominaisuuksiin sisältyvät mm. suuri, 12-tuumainen kosketusnäyttö, edistykselliset äänikomennot ja langaton älypuhelimen integrointi, tarjoaa helpon ja vaivattoman käyttökokemuksen, joka on aina ajan tasalla langattomien päivitysten ansiosta.

MyT-älypuhelinsovelluksen avulla voit mm. tarkastaa akuston varauksen tason, ajastaa latauksen, tarkastella ajotietoja vaikkapa kotisohvalta käsin ja jopa hallita autoasi etänä - voit esimerkiksi avata tai lukita autosi ovet sovelluksen avulla.

Turvallisuudesta tien päällä huolehtii viimeisimmän sukupolven Toyota Safety Sense -turvavarustelu, johon sisältyy mm. automaattinen hätäjarrutustoiminto, mukautuva vakionopeussäädin ja liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä.

Uusi Toyota bZ4X -malli on nyt tilattavissa. Varaa koeajosi ja koe täyssähköauton ajonautinto ja liikkumisen vapaus, missä ikinä kuljetkin.

USEIN KYSYTTYJÄ KYSYMYKSIÄ

Miten pitkälle voin ajaa yhdellä latauksella?

Toyota bZ4X -malli tarjoaa jopa 416–511 km* sähköajokantaman yhdellä latauksella.

*Sähköajokantama ja sähkönkulutus on mitattu WLTP-standardin mukaisesti kontrolloidussa ympäristössä. Toteutuneet arvot saattavat poiketa mitatusta. Sähköajokantamaan ja sähkönkulutukseen vaikuttavat ajotapa sekä muut tekijät mm. lämpötila, tieolosuhteet, liikenne, ajoneuvon kunto, varustelu, kuorma ja matkustajien määrä.

Miten voin pidentää autoni todellista toimintamatkaa?

ECO MODE -ajotilan valitseminen vaikuttaa auton kaasupolkimen vasteeseen sekä sähkömoottorien ohjaukseen, pyrkien tehostamaan energiankulutusta ja pidentämään toimintamatkaa. Lisäksi tämä ajotila ottaa automaattisesti käyttöön lämmitys- ja ilmastointijärjestelmän energiatehokkaan ECO-toimintatilan. Voit vähentää autosi energiankulutusta myös välttämällä matalia rengaspaineita, ylimääräistä kuormaa ja epätasaista ajotapaa.

Onko sähköauton ylläpitäminen kallista?

Sähköautoilu voi itse asiassa säästää kukkaroasi pitkässä juoksussa. Sinun ei tarvitse enää maksaa polttoaineesta, ja kotilatausaseman avulla voit ladata autosi akuston edullisella kotitaloussähköllä. Lisäksi sähköauton huoltokulut ovat tavanomaisia autoja edullisemmat, sillä kuluvia osia on vähemmän.

Mitä eroa on hybridiautolla ja sähköautolla?

Hybridiautoissa on kaksi moottoria, polttomoottori ja sähkömoottori, jotka toimivat saumattomassa yhteistyössä. Toyotan itselataavaa hybridiä ei tarvitse ladata lainkaan. Täysin lähipäästötön sähköauto sen sijaan toimii yksinomaan sähkömoottorin varassa, ja sen akusto täytyy ladata.

Missä voin ladata autoani?

Voit ladata autoasi julkisesta latausasemasta, kotiin asennettavasta kotilatausasemasta tai tilapäisesti pistorasiasta. MyT-mobiilisovelluksen avulla löydät helposti julkiset latausasemat koko Euroopan alueella.

Miten lataan autoani?

Käytä auton mukana toimitettua kaapelia ladataksesi auton helposti, mukavasti ja turvallisesti joko julkisesta latausasemasta, kotilatausasemasta tai tilapäisesti pistorasiasta.

Miten kauan lataaminen kestää?

Akuston 80 prosentin varaustaso on saavutettavissa nopeimmillaan jopa 30 minuutissa** 150 kW:n DC-pikalatausasemasta ja kotilatausasemalla 6,5 - 10 tunnissa riippuen kotilatausasemalle tarjolle olevasta tehosta. 80 % varaustason saavuttamisen jälkeen lataaminen hidastuu DC-lataustavalla akun suojelemiseksi.

Millainen elinkaari auton akulla on?

Sähköautomme ovat yhtä luotettavia ja kestäviä kuin muutkin Toyota-autot. Lisää mielenrauhaa tuo säännöllisesti huollettujen sähköautojen akustoille myöntämämme 8 vuoden / 160 000 km takuu. Sähköautojen ajoakuille myönnetään lisäksi Toyota-määräaikaishuollon aktivoima 10 vuotta / 1 milj. km kattava EV-akkuturva. Koskee henkilöautoja, ei hyötyajoneuvoja.

**Latausteho ja -aika on mitattu kontrolloidussa ympäristössä ja vakiolämpötilassa. Toteutuneet arvot saattavat poiketa mitatusta. Suurin hetkellisesti saavutettava latausteho voi poiketa selvästi keskimääräisestä lataustehosta. Latausteho voi olla merkittävästi tavanomaista matalampi esim. Suomen talviolosuhteissa. Lataustehoon ja -aikaan vaikuttavat mm. käytetty latauspiste, auton käyttö, akuston varaus, lämpötila ja peräkkäisten latausten tiheys. Toyota bZ4X:ssä yhden vuorokauden (24 tuntia) aikana tehtävien DC-latausten määrä on rajoitettu noin neljään DC-latauskertaan. Noin neljän DC-latauksen jälkeen auto rajoittaa merkittävästi lataustehoa suojatakseen akkua.

Tekniset tiedot (pdf)

Tekniset tiedot

Kysy lisätietoja tai vaihtotarjousta

Ota yhteyttä Myyjien yhteystiedot