Toyota GR Yaris Kalle Rovanperä Edition saapuu Suomeen

Ainutlaatuinen keräilyharvinaisuus

Vuonna 2022 TOYOTA GAZOO Racingin nouseva tähti Kalle Rovanperä voitti WRC-luokan maailmanmestaruuden kaikkien aikojen nuorimpana kuljettajana, vain 22 vuoden ja yhden päivän ikäisenä. Samalla Rovanperä palautti suomalaiset ralliautoilijat 20 vuoden jälkeen sinne, minne he kuuluvatkin: rallimaailman kirkkaimmalle huipulle. Tuomme nyt Suomeen Rovanperän tuella suunnitellun ja hänen mukaansa nimetyn Toyota GR Yaris Kalle Rovanperä Edition -erikoismallin. Ainutlaatuista erikoismallia tuotetaan Euroopan markkinoille yhteensä sata kappaletta, joista Suomeen saadaan hyvin pieni erä.

Silmää hivelevä keräilyharvinaisuus

Tekniikaltaan Toyota GR Yaris Kalle Rovanperä Edition -malli pohjautuu uuden GR Yarisin manuaalivaihteiseen versioon. Auton voimanlähteenä on 1,6-litrainen, turboahdettu kolmisylinterinen moottori, joka tuottaa 280 hevosvoiman tehon ja 390 Nm:n väännön. Erikoismalli erottuu lajitovereistaan hehkuvalla kolmivärimaalauksellaan, joka on saanut inspiraationsa Rovanperän ajokypärästä. Auton kyljissä ja takapuskurissa on näyttävät TOYOTA GAZOO Racing -tarrat, ja auton etulokasuojia koristavat WRC-tarrat vuonna 2022 ja 2023 voitettujen maailmanmestaruuksien mukaisesti. Erikoismallin ulkoasun viimeistelevät hiilikuituinen takaspoileri, jonka muotoilu poikkeaa normaalista GR Yarisista, TOYOTA GAZOO Racing -tekstillä koristellut näyttävät erikoisvanteet, punaiset jarrusatulat sekä Rovanperä Edition -merkki takaluukussa.

Auton sisätilojen yksityiskohtia ovat mm. Suomen lipun väreistä innoituksensa saanut verhoilun ja ohjauspyörän sinivalkoinen tikkaus sekä WRC-voittoa juhlistava muistolaatta. Katse kiinnittyy myös nelivetotilan valitsimeen, josta löytyy ”Normal”-valinnan lisäksi ainutlaatuiset Kalle- ja Donut-nelivetotilat. GR-FOUR-nelivetojärjestelmän painotukset on muokattu maailmanmestarin makuun, ja takatasauspyörästön välityssuhde poikkeaakin totutusta.

Tutustu varustelistaan ja teknisiin tietoihin


 

Uusi GR Yaris nyt tilattavissa

Uusi GR Yaris tarjoaa kaiken sen, mikä teki alkuperäisestä mallista menestyksen ja vielä paljon enemmän.
 

Lue lisää